Thursday 6 September 2012

Google Street View în România pe ... bicicletă



Mult asteptata aplicatie Street View din Google Maps a ajuns si la noi de ceva timp. S-a lansat pentru cateva orase mari, iar fotografierea continua pana cand toata Romania va fi cartografiata.

Aplicatia Street View cuprinde doar imagini ale locurilor publice, iar fetele oamenilor si placutele de inmatriculare ale autoturismelor au fost cenzurate, ca sa nu poata fi identificate.

Mai mult decat atat, utilizatorii pot marca imaginile pe care doresc sa le elimine din aplicatie daca le considera ca fiind inadecvate. Acest lucru se face cu ajutorul link-ului "Raportati o problema", din partea de jos a fiecarei imagini.

Google, operatorul celui mai important motor de cautare pe internet, a luat la rand drumurile Romaniei, inca de acum un an. Iata ca a reusit astfel sa realizeze fotografii panoramice prin care utilizatorii care acceseaza serviciul online Google Maps sa se poata plimba virtual pe strazile principalelor orase ale tarii.

Serviciul de imagini panoramice este valabil pentru urmatoarele orase: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Oradea, Sibiu si Timisoara. De asemenea, sunt disponibile imagini din Valea Prahovei, de pe litoralul Marii Negre si din alte zone turistice.

Dincolo de partile lui bune, acest serviciu a creat mii de nemultumiri la nivel mondial in legatura cu publicarea unor date confidentiale. De pilda, presa din Marea Britanie a scris despre o femeie care a intentat proces de divort dupa ce a descoperit masina sotului in fata casei unei alte doamne.

Aplicatia Street View din cadrul Google Maps a fost lansata in 2007, in SUA, si cuprinde 27 de tari.

De curand in tara noatra si-a facut aparitia si Bicicleta Google Maps. Aceasta a fost prezentata acum cateva saptamani in curtea Ateneului Roman, ea fiind zarita de curand si pe strazile din centrul orasului Sibiu.

Bicicleta merge cu 4-5 km/h prin cele mai frumoasa locuri din tara, unde masina Google nu poate avea acces. Bicicleta are 150 kg. Pana acum a facut fotografii la Muzeul Satului din Baia Mare, la Sinaia, la Peles urmand a strabate majoritatea atractiilor turistice si nu numai din Romania.


sursa portocala mecania 

No comments:

Post a Comment