Thursday 6 September 2012

Biking Directions pe Google Maps



In US, Google Maps oferă acum indicații pas cu pas pentru bicicliști. Pistele de bicicletă sunt indicate direct pe hartă și un nou strat pentru Ciclism este disponibil. Deocamdată acest serviciu este disponibil numai în Statele Unite ale Americii, urmând a fi extins și în alte părți ale lumii.

Sunteti un ciclist impatimit sau doriti sa va plimbati cu bicicleta mai des ? Cu Google Maps acum puteți planifica traseele in Statele Unite. Pentru asta trebuie sa va duceti pe Google Maps si sa dați click pe Get Directions.

Puteti alege indicatii pentru masina, transport public, mersul pe jos si acum pentru mersul pe bicicleta. Cand alegeti sa mergeti cu bicicleta tipul hartii se schimba pentru a va arata care strazi sunt bune pentru ciclism.

Liniile de culoare verde inchis reprezinta drumuri închise circulației motorizate. Cu verde deschis sunt prezentate strazile cu piste de biciclete.

Linia gri punctata reprezinta strazi recomandate pentru mersul pe bicicleta.

Puteti urmari indicatii pas cu pas si vizualiza ruta pe harta. Veti fi indrumat pe strazi care nu sunt prea abrupte si sunt mai potrivite pentru mersul pe bicicleta. Puteti alege din rutele indicate pentru a merge pe drumul pe care il preferati sau puteti trage cu mouse-ul de linia albastra pentru a va crea ruta dumneavoastra personalizata.

Pentru a vedea toate pistele de bicicleta dintr-o anumita zona puteti sa activati stratul Biclycling, puteti da zoom in pentru a selecta o anumita pista. Deocamdata au fost introduse date pentru cateva sute de orase din SUA si se lucreaza intens pentru a imbunatati calitatea si acoperirea acestui serviciu.

Puteti folosi link-ul Report a Problem pentru a comunica direct catre Google editari sau sugestii pe care le aveti cu privire la harti.

Urca-te pe bicicleta alaturi de Google Maps la adresa http://maps.google.com/biking


No comments:

Post a Comment